הקנגורו הוא יונק ממשפחת הקנגוריים הנמנה עם סדרת חיות הכיס. נקבת הקנגורו נושאת את גוריה הצעירים בכיס הנמצא בקדמת החזה. הקנגורו הוא הגדול בחיות הכיס. הקנגורו נפוץ ביבשת אוסטרליה ובאיים השכנים לה, באיזורי מחיה מגוונים כגון ערבות, יערות וסוואנות. הוא ניזון מצמחים, בעיקר מאכילת עשב. ישנם כ-54 מיני קנגורואים, ושני המינים הבולטים הם קנגורו אדום (Macropus rufus) וקנגורו אפור (Macropus giganteus).

גופם ואורח חייהם של המינים הרבים מותאם לחיים באזורי האקלים השונים. לְרובָּם גפיים אחוריות ארוכות וחזקות, וגפיים קדמיות קצרות ודקות יותר. רוב הקֶנְגּוּרוּאִים מתקדמים בקפיצות ובדילוגים, ויכולים להגיע למהירות של עד 50 קילומטרים לשעה. זנבם הארוך והכבד עוזר להם לדחוף את גופם קדימה ולשמור על שיווי משקל.

לקנגורו מחזור רבייה מיוחד. ההריון קצר ונמשך כחודש ימים. הולד נולד כשאורכו סנטימטרים בודדים בלבד, והוא עוור וחסר- פרווה. הוא מטפס לתוך הכיס ומתחיל לינוק. הוא ממשיך לינוק ועוזב את כיס אמו רק בגיל 10 חודשים.